Pages

May 13, 2012

Pertanian Alaf Baru Di New York
Satu idea konsep pertanian telah dibangunkan di New York. Ia merupakan sistem pertanian alaf baru yang mana dapat membantu mempertingkatkan pengeluaran sumber pertanian kelak.
 
| Kini dengan pertambahan jumlah manusia yang mendadak, kita mengalami kekurangan tapak untuk tujuan pertanian. Jadi, suatu binaan konsep telah direka bentuk untuk kegiatan pertanian. Ia dibina dengan berkonsepkan menegak untuk menjimatkan ruang.  Mungkin pada masa akan datang kita akan kekurangan makanan disebabkan pertambahan penduduk dunia. Dengan menggunakan sistem pertanian cara ini. masalah kekurangan makanan akan dapat diatasi pada masa hadapan. Jom lihat konsep tersebut di bawah ini.
Melayukini.net - Idea kreatif sebegini memang sangat diperlukan dan diketengahkan untuk tujuan kehidupan di masa hadapan. Bayangkan pertambahan jumlah penduduk dunia setiap hari meningkat. Ini akan menyebabkan permukaan tanah akan semakin berkurangan. Maka dengan cara alternatif inilah kita dapat mengembangkan lagi sistem pertanian.
credit to : http://melayukini.net

No comments:

Post a Comment